Nu, kära läsare, är jag arg

Den senaste veckan har utländska medier (jag har inte sett något här i Sverige..) skrivit om en 17 årig flicka och hennes familj som bryter mot sin kulturs regler. För fyra år sedan blev flickan kidnappad och gruppvåldtagen. När en flicka från Pakistan "blir av med oskulden utanför äktenskap" får hon ta konsekvenserna och man har rätt att döda henne genom ett så kallt "hedersmord". Hennes familj har vägrat att döda henne och de blir nu hotade och förföljda av människor som inte tycker att flickan ska leva.

Jag blir så ledsen, arg och trött när jag hör sådant här. Hur kan man ens mörda någon och sedan kalla det för hedersmord? Och hur kan man ens tycka att det är flickan som är den onda och som brutit regler? Att lägga skulden på en 13 årig flicka för att ha blivit våldtagen är så sjukt äckligt och omänskligt. Var finns de mänskliga rättiheterna, och framförallt kvinnors rättigheter, i det är dramat?

Källa.

Yohanna

Det är så jävla sjukt att det finns sånt överhuvudtaget. ''Förlora din oskuld innan du gifter dig och vi har tillåtelse att ta ditt liv''. Varför i helvete är det en s.k ''tradition''?Fyfan, mänskligheten är så jävla sjuk så det inte är sant.

2011-10-09 @ 19:00:51
URL: http://littlequeenie.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Blå?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: