Sydafrika, dag sex

8 januari
This day, what a day! Vår dag började med en Morning drive, klockan sex till tolv. Det var bara vi och danskarna (och guiden såklart), och det började rätt bra. Fint väder och vi fick se lite djur. Bland annat en elefant som gick bakom jeepen.
 
 
 
Men sedan blev det kaos på savannen. Efter cirka tre timmar tog vi en liten paus och då fick vår guide höra av någon att en av de gamla vägarna var trimmad, så vi började åka på en av grusvägarna. Och den var inte trimmad kan jag säga, vi körde i högt gräs och vägen var jätteskumpig. Efter att vi åkt på vägen ett tag kom vi till en uttorkad å. Jag har gjort en fin illustration så att ni ska förstå:

Vår guide tyckte att det var en bra idé att köra ner i helvetesgapet och trodde att vi skulle kunna komma upp igen. Hehehehe, det gick verkligen inte bra. Jeepen fastnade, och efter många försök att få loss bilen ringde han en annan guide som kom och hjälpte oss. Vi var fast där i minst en timme. Solen stod som högst och det var verkligen jättevarmt där i väntan på att vi kunde åka iväg. Det som var läskigt var dock att vi var fast där mitt ute i ingenstans, utan vapen eller något. OM det skulle kommit ett djur skulle vi inte haft någon chans att komma iväg. Så ja, ångesten var på topp i alla fall.
 
 
 
När vi kommit loss åkte vi tillbaka till lägret (där vi bodde), fräschade till oss lite och sedan åkte vi iväg igen. Vi skulle hälsa på ett "barnhem". I Sydafrika får det inte finnas barnhem enligt lag, för de vill att barnen ska vara med sina familjer och ha ett hem. Så det var några frivilliga som drev en slags "fritidsgård" där de kunde få hjälp med skolan, laga mat och leka om de hade föräldrar som inte kunde ta hand om dem. Det var väldigt sorgligt att hälsa på. Han som drev stället sa att de flesta barnen inte ser att de har någon framtid. 
Jag tog inga bilder på barnhemmet, för kände inte att jag ville ta fram kameran och fota dem. "Här kommer jag rik och vit och fotar er utsatta människor." Kändes inte rätt för mig.
Emma tog dock fina bilder som ni kan kolla in.

Emma

Helvetesgapet<3 that day

Det kändes konstigt att fota dem med tanke på att jag inte ens frågade, men försökte göra det lite diskret. De var så söta. Så tänkte jag Fuck this shit och gjorde det.

Svar: Det kanske lät som om jag var emot dig som gjorde det, vilket det inte var. Bara kändes inte rätt för mig. I mitt hjärta eller hur man ska säga. Men dina bilder blev väldigt fina iaf! (:
Frida Liljeberg

2013-02-25 @ 16:48:05
URL: http://grannis.blogg.se
Anki

Vilket äventyr :-)

2013-02-25 @ 21:23:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Blå?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: