Sydafrika, dag nio & tio

11 januari
Vår sista safari-dag i Sydafrika! Full day safari var dagens aktivitet, samma som vi hade dag två. Vi hade samma guide som på vår första full day, och han var nog den bästa guiden. Vi åkte runt som på alla andra turer i parken, men eftersom vi hade tio timmar på oss så kunde vi åka längre in i parken. Det regnade rätt mycket ett tag, så man blev blöt för jeepen hade ju inga fönster, men man kunde låna ponchos.
Jag somnade också lite i slutet när vi inte såg några djur, hehe. Tänkte bara vila ögonen lite, men när jag vaknade sa Emma att jag sovit i en kvart och att jag glidit ner på sätet bredvid. En av danskarna hade tydligen kollat lite fundersamt på mig.
Det var i alla fall på denna dagen, den sista dagen, vi såg lejon! Det regnade mycket då så de lejon vi såg låg under en buske och vilade sig. Jag fick inte jättebra bilder, men att bara ha fått se lejon i deras naturliga miljö räcker för mig.
 

Ok, så att efter den här bilden blev tagen så fortsatte det att komma ut elefanter ur skogen som skulle gå över vägen. Det kom säkert tjugo elefanter! Så plötsligt kom det ut en bebiselefant nära vår bil, och den tutade lite för den hade inte märkt att vi var där. Då kommer mamman ut ur skogen och liksom viftar med öronen och tar några steg närmare oss. Vår guide backade lite med jeepen för att inte skrämma dem. Jag kunde säkert fått några coola bilder på alla elefanter, men jag satt där i mitt säte och var jätterädd! Men guiderna vet ju vad de gör och skulle backat ännu mer om elefanterna verkade farliga. Får lite flashbacks till ångestkänslorna när jag skriver det här...

Vi åkte till ett ställe där vi gick ut ur jeepen och gick in i ett inhägnat område där det brukade samlas många fåglar vid en sjö. Vi såg fåglar, flodhästar och en krokodilsvans.
 
 
12 januari
Vi åt frukost och sedan åkte vi med minibuss till flygplatsen. De åker väldigt fort i Sydafrika! De flesta vägar är 120-vägar, och de saktar inte precis ner i kurvorna.  
Väl på flygplatsen fick vi vänta i sju timmar till att flyget skulle lyfta. Men vi hade Supernatural så tiden gick ganska fort. Handlade alla mina souvenirer sista dagen om jag inte minns fel. Vill ni att jag ska göra ett inlägg om dem? Gör nog det ändå, även om ni inte svarar (för det är typ bara Emma och mamma som kommenterar min blogg... ;)).

Anki

Bilden på lejonet :-)

2013-03-09 @ 23:07:41
Emma

Dina elefantbilder blev väldigt bra.

Gör inlägg för fan.

Svar: Ironin att det är du och mamma som kommenterat detta inlägget! Haha...Ska göra ett inlägg för fan. Hoppas jag kommer ihåg "allt" jag köpte.
Frida Liljeberg

2013-03-10 @ 18:25:13
URL: http://grannis.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Blå?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: