Funderingar kring kött

Okej. Jag sitter nu här med sminket helt utkletat efter tårar. Jag såg precis en film på en hemsida som handlar om kött.
För ca två år sedan var jag vegetarian. Det höll bara i ett halvår, eftersom jag gillar kött. Det är jättegott, det kommer jag nog alltid tycka. Men ibland när jag äter känner jag bara en känsla som säger "Stopp"! Ät inte mer! Det är ju faktiskt LIV du stoppar i munnen!". Egentligen har jag tyckt att det är fel att äta djur i hela mitt liv. Men den tanken blir bara större och starkare. När jag var vegetarian fanns det människor som reagerade på fel sätt, enligt mig. De tog inte mitt beslut allvarligt och skämtade bara om det. "Djur ska man äta! Det har vi gjort sen istiden!" Jo, jag håller med. Det är naturens lag att större djur äter mindre djur. Men att föda upp djur till slakt, att avla dem så att de ger mer kött; det är FEL! Och att vara köttdjur och leva i de förhållanden som många faktiskt gör, det skulle INGEN människa vela göra!
  Jag vet inte vad jag ska göra. Har varit här så många gånger i mitt liv utan att riktigt bestämma mig. För många kanske det var ett självklart beslut. Vissa kanske har varit vegetarian sen småbarnsåldern. En vän till mig har varit det i snart 13 år och det är ett av hans bästa beslut. Men det är faktiskt en helt annan livstil. Och det här med att sluta äta fläskkotletter, lövbiff, köttgryta & byta ut det mot bönor och qourn. Jag vet faktiskt inte... Det känns så rätt att vara vegetarian, men att alltid behöva äta potatis och grönsaker hos folk bara för att de inte orkar göra "specialmat", det känns inte så lockande. Jag antar att jag bara är lat. Det finns ju faktiskt sjukt mycket goda veg-alternativ också.
  Vad tycker ni? Vad skulle ni göra om ni var i mina skor? Vad är eran åsikt om köttindustrin?
Om ni är modiga nog att se grisar plågas kan ni se en film härFilmen spelas inte upp direkt när du trycker på länken.

Skulle du vela döda och äta detta fina djur?

Embla

Jag tycker du ska äta kött. Men kanske inte så mycket kött. du kan ju ta vegetarisk när det finns tillgängligt. Det är så jag gör.

Eller så börjar du med att äta mycket grönsaker och blir då mer mätt innan du äter köttet och på så sätt äter du kanske inte lika mycket kött.Jag vet... jag är smart :P

2009-12-01 @ 19:07:22
URL: http://emblanilsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Blå?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: