Livet flyter på

Idag var det sovmorgon och bara en lektion, svenska. Vi började med talen man ska hålla som nationellt prov. Längtar verkligen, för att hålla tal är ju verkligen det jag tycker är roligast i skolan (läs: vill hellre kasta mig i en vulkan innan jag spyr).
Det är en spindel på mitt fönster. Ska bara släppa ut den.
Så. Nu är den ute.
Efter skolan hoppade jag av vid Tempo och köpte mig blåbär, en Ramlösa och lite ingredienser till min lunch. Trevligt. Jag lagade lunch och kollade på Toy Story 3. Fin film. Grät nästan lite i slutet, hee.
Nu ska jag plugga lite matte; prov imorgon. Sedan sa jag nog spela sims! Ganska länge sedan jag spelade det nu.
  FYI fick jag och Emmy MVG på en grej i mediekommunikationen. Helt awesome känns det. Äntligen något som blir bra!

Varför kan inte allt vara lätt som i tecknad film?

Har en till bild att fota till mitt projekt i skolan. Fotokonst. Hoppas att den blir bilden blir bra. Om inte måste jag fota en till bild. Och jag har faktiskt precis fått en till idé, men den kommer bli svår att utföra. Om inte någon som bor i lägenhet på andra våningen eller högre upp vill hänga utför sin balkong. Eller någon kanske vill kasta sig utför ett stup? Känner du att du vill vara modell till min idé?
Nej. Jag vet inte riktigt hur jag ska göra. Kanske får fixa ihop något i photoshop.. Men det kommer antagligen inte bli så snyggt. Kanske får skippa hela den idén. Den som ser så bra ut i mitt huvud.

Little things

Kom precis ihåg att det är onsdag idag, inte tisdag. Det gjorde mig glad.

Aldrig kul att vakna när man bara vill sova fyra timmar till

Jag ursäktar för det senaste inlägget. Men jag hade precis vaknat och så där. Nu sitter jag i alla fall i skolan och väntar på Dagge som kommer om ca två minuter. Matte sedan. Otroligt kul.

Jag vill sova

Jag dör! Det var väldigt länge sedan jag gick upp så här tidigt. Vill bara dra täcket över huvudet och sova hela dagen. Tror att jag har halsbränna med. Dåligt

Bolibompa, bolibombompa

Tror att jag är lite kär i den nya programledaren i Bolibompa, Anders. Helt seriöst. Nästan.Här dansar han som Erik Saade. Jag vet att ni jättegärna vill se det. Klicka bara på länken.

Cute!


I don't want to follow death and all of his friends

En till bild till fotokonstprojektet.

Hundratusen svenska kronor

Om du vill kan du försöka vinna 100000 kronor genom att spela det här spelet.
Jag vet att det står på framsidan av blogg.se, men man var tvungen att dela med sig. Och 100000 kronor är väl inte helt fel?

Glader påsker

Åt jättegod mat och en jättegod bananpaj som jag gjorde. (Ska nog baka något liknande till min klass någon gång. Fast kanske med hallon eller något.) Hade det mysigt, hoppas att ni också hade det.

It all has to come down this time

Måste byta ut den J Ä V L A  B I L D E N i headern snart. Dör varje gång jag ser den. Helt seriöst (okej, jag dör väl inte bokstavligen, men you get the point). Mitt stativ är ju lagat nu så jag får väl ta och ta på mig något vettigt och ta den där bilden någon gång.

Cutting corners, placing blame

Tänkte gå upp tidigt imorgon så att jag och mamma kan gå ut och gå på morgonen. Innan det blir allt för varmt menar jag. Jag dör ju om det är femton grader nästan. I alla fall så är klockan midnatt nu och jag är inte ett dugg trött. Jag kan ju inte gå och lägga mig när jag är pigg. Eller jag kan inte sova när jag är pigg. Och då blir det så att jag inte kommer att vakna skapligt imorgon. Får väl ställa väckarklockan... Åh vad roligt att höra den jävla signalen på lovet!
Får väl ta och lägga mig i sängen och kolla på Disney Channel tills jag blir trött.

För övrigt är det lördag imorgon och det betyder G O D I S. Jag längtar verkligen jättemycket efter mitt påskägg. Känner mig som åtta år igen.

Du är hoppet i ett IQ-fritt land

Idag fotade jag min syster till mitt ena projekt i TWO-uppgiften. Innan det tog jag med mig kameran och fotade lite natur till det andra projektet i TWO. Mina två genrer är Natur och Fotokonst. Jag har kanske skrivit det förut, men då fräschar jag bara upp era minnen nu.
En liten förhandsvisning på fotona jag tog på min syster. Ni kommer i alla fall se en av de klara bilderna. Den av bilderna som jag kommer att använda i fotokonstprojektet.

Påskpyssel

Idag, eller igår, påskpysslade jag med min syster. Vi gjorde bland annat små korgar och en påskpärlplatta. Till min korg målade jag små träägg och Ella gjorde kycklingar. Imorgon, eller idag, ska vi måla med fönsterfärg. Jag ska också fota henne till mitt fotoprojekt, om vädret är fint vill säga.

Forever Alone


Hahahaha! Hahahaha! Så klockren att jag dör lite inombords!

Källa

Mina konstiga drömmar

Jag har en mapp på min dator med texter på mina drömmar. Jag har börjat att skriva ner alla drömmar jag kommer ihåg tydligt. Inatt drömde jag nog den konstigaste drömmen jag haft. Eller en av de konstigaste. Så här skrev jag i min "drömdagbok":

Jag vet inte riktigt hur drömmen började. Men jag levde i en konstig värld där björnarna var några slags frihetskämpar. Det var lite som Disneys Robin Hood. Dock hamnade man inte i fängelse på grund av att man inte betalat utan för att man var som man var, lite som andra världskriget. Det var i alla fall ett stort träd som var Hitler eller prins John. Trädet såg lite ut som trädet i Pocahontas och hade all makt i världen. Trädet bara stod där med rötterna i marken och sa till sina tjänare vilka som var dåliga. Det jag kommer ihåg från drömmen var att några björnar och andra djur hade kommit in i trädets ”område”. Området var en stor cirkel omringat med staket. Dessa djur skulle antagligen störta trädet från dess makt. Trädet blev argt och skrek till människorna som var tjänarna att de skulle fånga djuren. Alla djur började springa och människorna fick tag i nästan alla. Jag såg detta från ovan, men sedan kom jag in i historien. Jag var en björn, en av de främsta frihetskämparna. Jag sprang in i inhägnaden och trädet blev som galen. Alla människor kom efter mig och jag började springa. Jag sprang och sprang, ibland kollade jag bak. Människorna var alltid nära mig, men de nådde mig aldrig. Jag sprang på marken, i träden, försökte lura bort dem. Till slut kunde jag springa in något som liknade tältet vi har gympa i. Där inne fanns det två andra djur. Ett stort djur och en kanin. Kaninen fick panik när den fick reda på att jag var jagad, så den sprang ur tältet och blev fångad. Det stora djuret följde efter och försökte stoppa kaninen. Då fick jag en chans att springa bort från människorna. Det var då jag vaknade.

Alltså seriöst, hur kan jag ens ha sådana här drömmar? Det är ju helt sjukt hur bra fantasi jag har egentligen! Jag satt och tänkte på detta ett tag och kom fram till att jag faktiskt tänkte på björnar i gårkväll. Jag tänkte på de där stackars björnungarna som blev övergivna av sin mamma och sedan dödade av idiot-människorna.


Har lite smått abstinens?

Seriöst, är så jävla sugen på cola att jag önskar att jag hade en tidsmaskin så att jag kunde åka fram i tiden till lördag. COCA COLAAAA!
Nu tänkte jag i alla fall kolla på Om en pojke, för Emmy tycker att jag ska. Det tycker jag också. Hoppas att den är bra, annars stänger jag av och spelar sims istället. Kanske äta lite mandlar till filmen. Mandlar är goda, råa. Gillar inte saker som smakar mandel av någon konstig anledning, eftersom jag kan äta sötmandlar tills jag spyr. Om de är råa då som sagt.
Nu blev jag jättesugen på godis också. Damn it att jag bloggar om mat.
GE MÌG LÖRDAG NU DÅ!

Alltså den här reklamen♥


What makes me happy

Hittade en blogg som heter Little things. Där lägger en tjej upp små bilder med texter på som gör henne glad. Jag känner igen mig i så många! Det är sådana där saker man inte skulle räkna upp om någon frågade vad som gör en glad. Sådana där små saker som kan göra ens dag. Tro det eller ej, men jag blir glad över de mest konstiga saker. Som när jag ser en kudde jag har hemma på TV.
Här är några av mina favoriter av de jag kollat igenom. Håller på att kolla igenom hela bloggen.


All these letters makes me crazy

Har gjort texten i inläggen mindre. Känns jättekonstigt nu. Har alltid haft den där jättestora texten. Alla inlägg kommer verka så korta när inte texten är stor och fyller ut. Sorgligt, men jag tyckte att det såg ganska konstigt ut med så stor text. Som i en lättläst barnbok.
Gillar inte att läsa jättesmå texter. Blir lite frustrerad när jag kollar bloggar på iphonen och texten är så liten att man måste zooma jättemycket. Det är mycket bättre när man bara kan dubbelklicka och så är texten lättläslig.

We’re ripping the wings from the plane

Lägger upp några bra låtar som jag lyssnar mycket på just nu. Både nya och gamla låtar. (Länkar till Spotify. Om du är jäätteenyfiken och inte har Spotify kan du ju söka upp dem på Youtube.)

Bring Me The Horizon – It Never Ends
From First To Last – We All Turn Back To Dust
Lower Definition – Versus Versace
Good Charlotte – Meet My Maker
30 Seconds to Mars – The Fantasy
Emarosa – A Toast to the future kids!
Linkin Park – Iridescent
Cage The Elephant – Ain't No Rest For The Wicked (Original Version)
Cute Is What We Aim For – Loser
3OH!3 – Déjà Vu

De står i någon slags "screamo/farthets" ordning (=Dagge kan ju ge låtarna från Emarosa och nedåt en chans. Haha)

Nu kan ni dö lyckligt

Okej. Jag vet att jag förut skrev att det inte blev några bra bilder på mig, och nu lägger jag upp en. "Ignorera mitt ansikte. Puusssssssss gumman!!!" Ja. Det jobbigaste som finns är när människor lägger upp "fula" bilder på en själv och så vill man bara ha uppmärksamhet. I ALLA FALL, ville bara visa hur ginger jag ser ut. Det är helt sjukt.
Det var väl det enda. Nu ska jag kolla på Harry Poter.

Ett sista inlägg

Nu ska jag kolla klart på Harry Potter som jag inte orkade göra i tisdags och äta banan & äpple med kanel. Sedan kommer jag nog somna ganska direkt. Vet inte vad jag ska göra imorgon. Fota syster tror jag. Har faktiskt en till fotoidé som jag hoppas blir bra. Om det blir bra får ni se senare imorgonkväll!
Godnatt.

Äh. Så där

Tog lite kort på mig själv idag till headern. Alla bilder blev jättefula så ni får leva med en blond Frida ett tag till. Folk undrar varför jag inte vill vara med på bild. Och om ni såg ut som mig skulle ni inte heller vilja vara med på bild kan jag säga. Jag vet redan hur jag ser ut, varför skulle jag vilja ha det bekräftat genom en massa bilder? Dessutom finns det tillräckligt med speglar. Så det så.

Här är kameran jag vill ha och antagligen kommer att köpa.
Canon EOS 60D
 

Lite måndagstankar

Har kollat runt lite på lite bilder på Devintart och blir avundsjuk på att alla verkar ha sådan kreativitet. Jag undrar var min tagit vägen. Är beredd med kameran så fort den kommer tillbaka! Har i alla fall idéer till fotoprojekten i skolan, vilket är bra antar jag.
Ska fota min bror i veckan till fotokonst projektet. Idag kom jag på en till idé till det projektet, men jag vet inte om det kommer att fungera. Syster min får vara modell och försökskanin till det fotografiet.
  På tal om fotografi; Jag har räknat ut att jag kommer kunna köpa en ny kamera efter sommarjobbet. Utropstecken! Har haft min kamera i flera år nu och det är verkligen dags att uppgradera sig. Vet redan vilken kamera jag vill ha. Min drömkamera är för dyr, men den kameran som står högst upp på listan av realistiska köp kommer jag att ha råd med. Känns superbra!
(När jag skrev rubriken skrev jag först tisdagstankar...)


Rulla vidare

Mamma väckte mig för en kvart sedan och sa att det är idag jag ska klippa mig, inte imorgon. Jag har hela tiden varit inställd på att klippa mig den här tisdagen. När det kommer sådana här förändringar reagerar jag som ett autistiskt småbarn. Byta hjärna?

Sunday

Nu ska jag till mormor och morfar för att städa och tjäna lite pengar (avundsjuk Emmy?). Sen tänkte jag be min mamma att färga min utväxt. Jag drömde att jag skulle färga den och det är väl ett tecken på att det är dags!

Så är det

Kollade på lite bilder och kom fram till att alla människor man umgicks med för länge sedan har växt upp och blivit så fina. Sedan tittar man på mig. Haha, vad fan hände där kan man ju fråga sig.
Tänkte skriva ett inlägg om vår sjuka värld, sedan raderade jag allt. Tänkte skriva ett inlägg om homofober, men sedan raderade jag allt.
Ska gå och lägga mig nu och sluta tänka på allt. Måste ändå gå upp klockan åtta imorgon.
Hoppas att det dåliga i mitt huvud bara är här på en kort visit och att allt blir bra nästa vecka. Har mina svackor. Men tycker att de är kortare nu för tiden. Kommer in i en någon vecka, kanske bara några dagar. Bättre än månader som det har varit förr. Tummen upp för det!


Dålig stil

Tittade precis på veckans avsnitt av Parenthood och det slutar med att en av karaktärerna är med i en bilolycka. Jag hatar cliffhangers! Tycker hellre om när allt slutar lyckligt i frid och fröjd.

Nu var det cirka en timme sedan jag började skriva det här inlägget, så jag har glömt av vad jag skulle skriva. Men det här får räcka då.

Lördag och lov

Idag är det lördag och det betyder lördagsgodis. Jag är sugen på en Ben and Jerry's, men eftersom jag bor i Fjärås kan jag inte köpa någon. Vilka problem jag har. Det är så synd om mig.

Morotskaka

Jag gillar rubriken på förra inlägget. Haha, vad tänkte jag där? Har inte suttit vid datorn på hela veckan (om man inte räknar med skolarbete i skolan). Skriver från min iphone nu alltså. Har haft nationella idag. Vet inte om det gick bra eller dåligt. Jag gjorde en flyer till mamma efter skolan och sedan gick jag på möte. Gick bra. När jag kom hem vid sex gick jag och syster och handlade till en morotskaka. Nu är den klar och jag hoppas att mina klasskamrater gillar den. Det verkar dock inte som om många kommer dit imorgon. Mer till alla andra då bara! Nu ska jag duscha och sedan sova. Liten sovmorgon imorgon har jag med. Skönt!

Hej hej hej, jag är bara 17 år

Har inte suttit vid datorn på hela veckan. Så cool är jag. Skriver från min iphone och då kan man inte göra några nya rader. Hoppas att de fixar klart den där blogg-appen som de lovat. Imorgon är det nationella prov i svenska. Skriva uppsats i fem timmar. Längtar, verkligen. Det känns som om jag kommer att faila ganska stort. Man ska skriva fint och med många ord. Men jag kan inte många ord. Jag delar fortfarande in språket i vuxenspråk och barnspråk. Jag använder inte vuxenspråk, men jag skulle gärna vilja. Om min hjärna bara kunde låta alla svåra ord fastna, men nej. Tack så mycket hjärna! Vet inte vad jag ska hitta på efter gymnasiet heller. Trodde jag visste vad jag ville bli, men nu känns det inte som om jag kommer att passa med det yrket. Jag ser min framtid framför mig och den ser inte ut så som jag vill. Nu har jag kramp i tummen så jag avslutar detta röriga inlägg. Måste duscha också, fast egentligen orkar jag inte...

Deathly Hallows

Nu har jag gjort klart projektet i estet. Jag har duschat och packat gympaväskan. Nu kollar jag på den nya Harry Potter som så fint låg i min brevlåda och väntade på mig när jag kom hem. Ska ta 7:14 bussen imorgon och kommer att gå lägga mig ganska sent, för jag vill ju se klart filmen. Även om jag sett den innan. Fast jag brukar ju i och för sig inte få så mycket sömn när jag tar min favoritbuss.

We are the children who can't be saved

Några bilder från mina slutprojekt i foto C. Fotokonst samt Naturfoto.


As you build your dreams on my shattered hopes

Sitter i skolan och har fotolektion. Har inget att göra direkt. Jag måste fota lite till mitt fotokonstprojekt, har bara två bilder till det. Tre till bilder ska jag få fram iallafall.
Efter den här lektionen har vi engelska och sedan ska jag åka hem och göra lite estet tänkte jag. Är snart klar med det sista projektet i estet. Ska kolla i brevlådan om den nya Harry Potter filmen hittat hem till mig också. Om så är fallet ska jag kolla på den i kväll. Är väldigt filmsugen just nu, så om filmen inte ligger i brevlådan blir jag ledsen.

Helgens uppdatering

En liten bild. Mest bara för att blogga om något.


Släktkalas imorgon

Sitter här och ser ut som jag vet inte vad i mina stora hörlurar och lyssnar på musik. Mina högtalare gör lite som de vill, så för tillfället är mina hörlurar bättre.
Imorgon ska jag och kusin följa med Ella till stallet och sedan ska jag fota dem till mitt ena fotoprojekt. Jag får passa på att fotografera när det finns tillgängliga modeller. Ska även tvinga min bror att stå modell.
Sedan på kvällen imorgon ska vi som sagt (tror jag har skrivit det, kanske till och med i inlägget under, vet inte, orkar inte kolla efter) fira Farfar på restaurang. Efter vi har ätit ska vi hem till kusiner i Kungsbacka och fika eller något.
Men nu ska jag och min kusinvitamin sova. Tjo!

Sjuk ändå

Bara för att jag bestämde mig för att gå till skolan idag är jag jättetäppt i näsan och har ont i huvudet. Min förkylning♥

Tillbaka i skolan

Sitter i en datorsal och har fotolektion. Jag har lämnat in mina HDR bilder och nu håller jag på att spara om alla mina naturbilder. Det har blivit något fel så de är inte lika stora som de ska vara. Över trettio bilder är det. Otroligt kul att bara spara om dem.
  I alla fall. När jag kom hit fick jag reda på att jag ska ha muntligt nationellt prov i engelska. Så det var ju bra att jag kom hit!

Fredagsmorgon och inte direkt pigg

När man inte gått till skolan hela veckan är det rätt svårt att gå upp när väckarklockan ringer klockan sex. Jag hade så stor lust att bara säga att jag fortfarande var sjuk och sova tills att jag skulle vakna av mig själv. Men jag tog tjuren vid hornen eller hur man nu uttrycker sig. Så nu sitter jag här på pressbyrån och väntar på bussen som tar mig till skolan. Jag har köpt mig en smoothie och en risifrutti samt växlat en femma så att jag kan köpa mig något ur kaffeautomaten i skolan. Är hungrig!

Städdag

Idag har jag städat för imorgon kommer mina kusiner från Finspång hit. Farfar fyllde 70 år i veckan och på lördag ska vi alla gå på restaurang för att fira. Farmor, farfar och deras barn med familj.
Nu ska jag byta påse i min soptunna och sedan ska jag spela sims. Jag har också skickat in en bild till en fototävling idag. Vi får se hur det går senare!

Avslutar onsdagen, snart

Nu ska jag spela sims och på fredag ska jag till skolan. Då får de som är där höra hur roligt jag låter när jag pratar. Tjoho!

High Dynamic Range Images

Här är två av mina tre bilder till HDR projektet i foto C. Eller egentligen är det tre av fyra. Jag vet nämligen inte vilken av "slottbilderna" jag ska välja. Tror att jag lämnar in båda.
Jag gillar egentligen inte den bilden längst ner så mycket, men får ta och leva med den (den ser inte så himla "hdr-ig" ut, vet inte vad som hände där). Min favoritbild har jag inte hemma så jag lägger inte upp den, men den är på min syster och jag gillar den.

Bästa dansen!


Ganska skönt!

Okej. Hon som jag skulle på möte hos ringde och sa att hon inte kunde idag. Blev inte ledsen precis.

Tuesday

Äter brunch och kollar på Panic Room som går på tv. Gillar den filmen. Jodie Foster, Jared Leto och Kristen Stewart (tolv år och jättesöt) i samma film kan ju inte bli annat än bra. Om tre timmar ska jag ta en buss till Kungsbacka för att gå på möte. Egentligen vill jag bara ligga i soffan hela dagen (för jag är sjuk och det är sååå synd om mig). Får väl ta och äta upp nu så att jag hinner duscha och självtorka lite.

Tur att Disney Channel finns

Är jättesjuk och sitter i soffan och kollar på Jonas LA. Haha, mitt favoritprogram... Fast nu är det faktiskt ganska bra. Joe springer efter Stella, naw gulligt. Men på riktigt, någon i mpk09 som vet om vi har något viktigt i veckan? Typ matteprov eller så?

Sjuk

Har ont i halsen, en rinnande näsa och ett par rinnande ögon. Ska nog kura ihop mig i sängen, kolla på en film och äta mitt lördagsgodis, som tillslut blev en b&j's.

Äntligen lördag!

Nu är det lördag och det betyder lördagsgodis! (Känner mig som en femåring som bara äter godis på lördagar, men what the hell.)
Vet inte riktigt vad jag ska göra idag. Jag behöver ta en till bild till HDRprojektet, men det är inte särskilt fint väder ute. Hoppas att det blir soligt imorgon. Tänkte också göra klart det sista projektet i Estet i helgen. Det är inte mycket kvar att göra på det projektet, men min mamma måste få tid då hon ska visa hur jag ska skära i en slags kartong hon har gett mig.
Just nu spelar jag Game Boy och tänkte ta och spela lite sims när jag läst lite bloggar.

Ett långt kort inlägg

Vill skriva ett inlägg och jag hade något att skriva om, men jag glömde av.
Tror det hade något att göra med en film jag såg klart för en timme sedan, godis, den nya Harry Potter och en mållista. Får skriva ihop ett kort inlägg om dessa fyra saker nu.

  Såg filmen Heartless som jag har skrivit om att jag vill se. Emmy har redan sett den och hon har tjatat på mig att se den, så att vi kan diskutera. Nu har jag äntligen sett den och den var väldigt bra. Skum, men bra!
  Har världens största problem. Imorgon (eller idag om man ser det så) är det min godisdag och jag kan inte bestämma mig över vad jag ska köpa. Det står mellan vanligt lösgodis, som jag inte ätit på två veckor (abstinens, ja!) eller någon av de nya Ben & Jerry's. (En länk, och en till.)
  En bra sak är att jag bokade den nya Harry Potter filmen igår. Jag brukar boka filmer jag vill ha nästan precis efter jag sett dem, men den här gången väntade jag (typ fem månader? Oj). Det var bra, för jag fick ett mail från Cdon igår med en rabattkod, då slog jag till. 
  Nu till den sista punkten. Jag ska nog börja att skriva en mållista imorgon (nej idag. Varför glömmer jag av att det är en ny dag efter midnatt?). På temadagen vi hade för någon vecka sedan pratade en tjej om att det kan vara bra att ha en mållista. Många i min klass har skrivit sina egna listor och nu tänkte jag göra mig en själv. Dock vill jag vara glad och positiv när jag skriver den, annars kommer det inte att gå. Har faktiskt en mållista som jag påbörjade januari 2009. Jag har uppnått två av tio mål på den listan. Ett av de målen var att komma in på LBS, vilket jag var 500% säker på att jag skulle göra. Det känns ju mindre bra.

Nu blev det här inlägget långt och jag orkar inte läsa igenom det just nu. Därför kan det vara stavfel här och var, för jag läser alltid igenom inläggen när jag postar dem. Jag läser igenom och rättar till imorgon, så om du ser ett stavfel behöver du ju inte poängtera det...

 

Så. Söta!