Silence turning heads and breaking necks

Fick ett litet Glee-ryck förut, lev med det.
Nu ska jag duscha och sedan ska jag tvinga min hund att sova i min säng. Hon gjorde det i natt och det gjorde nästan hela min tisdag. Fint tycker jag.
Jag har inte pluggat, som jag lovade mig själv att göra. Dåligt av mig. Nu blir det så att jag kommer sitta kvällen innan deadline och skriva skiten. Älskar mig själv!

(:


♥ ♥ ♥


Om du visste hur löjlig du ser ut

En liten bildbomb. Instagram all the way!


A daydream spills from my corked head

Nu har jag fixat lite med min tumblr, skaffat en fin liten klocka hit till bloggen, ätit och kollat på Robinson. Nu vill jag sova, men måste duscha innan.
Är skittaggad inför matte C imorgon klockan åtta!

Fml

Försöker att starta en tumblr. Det går åt helvete för det går inte att ändra HTML-koderna! Dör.
Ska egentligen skriva en uppgift i psykologi, komma på vad jag ska göra i projektarbetet och kolla upp lite om min valda väpnade konflikt. Jag som skulle bli duktig i skolan. Lycka till med det Frida, med matte C i hälarna!
Robinson börjar om sju minuter. Går väl ner till teven nu då. Hejdå.

My heart it wasn't open


Stanna klockan, ta en time out

Idag var jag i skolan. Sedan klockan fyra när vi slutade åkte jag in till Göteborg för att träffa Embla. Vi åt sushi, kollade i affärer, pratade och så vidare. Jag köpte en jättefin ring med klockmotiv (♥), ny plånbok, ett pennfodral, en penna, pennvässare och två av tre Avatar boxar! Äntligen kan jag kolla på det på engelska med bra kvalité. De hade inte första boken (ja, jag vet att jag skrev boken) inne, men jag ska nog beställa den på internet nu efter jag har publicerat det här inlägget.

What makes me happy

Källa

Så stavas perfektion.


Ingen lust

Har ingen blogglust. Ursäkta. Men läser bloggar det gör jag, och alla andra verkar också ha bloggtorka? Skriv mer! Vill läsa.

VET INTE

Tror att jag ska hoppa av matte C. Har alltså valt till det och därför gör det inget (hoppas jag).
Tycker att det är jättetråkigt (med matte). Sedan kollade jag i matte C boken och det handlade bara om det jag failade två (eller det kanske var tre gånger till och med) gånger på förra året. Bra eller?
Men jag känner mig jättemisslyckad om jag hoppar av plus att jag tycker synd om både Emma och matteläraren. Hatar att jag ska tycka synd om alla hela tiden...

D. Ö. R.


You and I must fight to survive

Får väl duscha och gå och lägga mig så att jag orkar ha matte imorgon igen. Kul.
Måste ta 7:14 bussen varje skoldag hela läsåret också. Kul.
Går alltid och lägger mig för sent så att jag är jättetrött när jag kommer hem. Vilket resulterar till att jag inte orkar göra läxor. Kul.

Vad har jag gett mig själv in på?

Hade matte idag då. Det var ju.. kul. Jag har sagt det hela tiden, att jag kommer vara sämst i den klassen. Och idag fick jag bevis på det. Killarna i spel ska läsa matte D/E också. De från min klass är jättesnabba och fattar typ allt? Jag sitter där och lyssnar på Spotify på min telefon och försöker att minnas hur jag gjorde förra läsåret. Ja. Kommer att vara död i vår efter matten. Kommer antagligen bara att få G också. O V Ä R T!
När matteläraren sa att "ni är ganska engagerade i matte när ni valt det här ämnet va?" var jag tvungen att vända bort huvudet så att jag inte skulle börja skratta.
KÄNN MIN SMÄRTA!

Ris / Ros

Frida gillar människor som stänger dörren efter sig mellan vagnarna på pendeln.
Frida gillar inte människor på bio som sitter och säger vad som ska hända i filmen när hon vet att hennes kompis varken sett filmen innan eller läst boken.

Feel like “man that was ages ago”

Tidigare idag gjorde jag inte direkt något. Läste lite i min bok, kollade på TV och så. Sedan vid halv fyra ringer Embla och undrar om jag vill gå på bio med henne. Det vill jag, och hon vill se Harry Potter för den nya har hon inte sett än. Hon säger att filmen börjar arton:nollnoll. Jag säger att jag kan köpa biljetterna via datorn eftersom jag har Visa. Om man bara bokar biljetterna och betalar i kassan måste man hämta dem tre kvart innan och det skulle vi inte hinna.
Jag springer i alla fall upp till mitt rum för att snabbt köpa två biljetter. MEN det går inte! Jag försöker tusen gånger, men det går verkligen inte! Till slut fattar jag att jag måste verifiera mitt kort för att kunna handla direkt på nätet. Så jag får i alla fall mina biljetter. Men nu är det jätteont om tid eftersom jag bara har tjugofem minuter på mig att duscha, klä på mig, sminka mig, föna håret och ta mig till bussen (tio minuter) som går från centrum. Jag hinner duscha, klä på mig och sätta på lite mascara innan jag måste cykla jättesnabbt för att hinna med bussen. Jag kommer dit och väntar. Väntar, väntar och väntar. Till slut har jag missat pendeln, även om bussen hade kommit då. Men bussjäveln kommer alltså inte. Vet inte om Åsa-bussen hatar Fjärås och glömde oss eller något, men västtrafik ville inte att jag skulle betala i alla fall. Jag får ringa morfar och fråga om han kan skjutsa in mig. Det kan han som tur är.
När jag är i Kungsbacka är jag helt skakis och det känns som om jag ska svimma. Jag köper mig en liten MER och en banan på pressbyrån. Det känns mycket bättre efter jag ätit och druckit lite och till slut kommer pendeln.
Väl i Göteborg får jag gå ganska fort till Bergakungen för att hinna hämta ut biljetterna. Jag är ju där en halvtimme senare än jag beräknat. Men det är ganska gott om tid när jag möter upp Embla på bion. Vi hämtar ut biljetterna, köper popcorn som vi delar på och jag hinner till och med gå på toa!
Vi sitter på raden näst längst ner vilket är jätteskönt eftersom det inte sitter några under oss och vi kan då ha fötterna/benen på stolarna framför. Filmen är lika bra som jag minns och Embla tycker att den är jättebra också. Jag säger att Harry inte alls har "his mother's eyes" eftersom hon har bruna ögon i filmen och han har blåa.
Efter filmen säger Embla att hon tycker att vi ska ha ett Harry Potter-maraton när den sista filmen går att köpa. Jag säger att den kommer ut i november och att jag redan har bokat filmen.
Jag tar pendeln till Kungsbacka och hon tar bussen ut till Öckerö.

Nu är jag hemma och ska nog äta något innan jag går och lägger mig. Börjar min skoldag med matte klockan åtta imorgon! Längtar, verkligen.
Hoppas ni finner mitt långa inlägg i presens väldigt tillfredsställande!

Tangled

Sitter här framför teven, äter godis och Trassel har precis börjat. Vem behöver någon när man kan kolla på Disney-filmer ensam en lördagskväll?

All we need is a reason

Idag har jag kollat på Hannah Montana (gick något maraton tidigare idag), läst ut min bok, lekt med min syster och spelat alfapet (som jag är ganska dålig på, men det är kul) på min telefon. Ska fortsätta dagen med att spela sims, laga mat, äta mat, kolla på film, äta godis och läsa i en bok jag började att läsa idag. Stencoolt.
Tipsar antagligen om den nya boken när jag läst lite mer än två sidor. Den är ganska cool. Som mig.

You’re already home where you feel love


Det sötaste jag sett på länge. Smälter!

Snabbt, stabilt och jättebra

När jag flyttar hemifrån ska jag välja ComHems bredband, tv och telefoni bara för att jag älskar deras reklamer! Älskar hur de väljer kända Youtube-klipp och gör till reklamer. Judit & Judit är rätt grymma!

Där torget blir ett slagfält varje natt

Idag hade vi vår första riktiga skoldag. Naturkunskap, Historia och Expo. Natur och historia har jag inte haft sedan nian och expo är helt nytt. Expo är ett ämne som ingår i den profil jag läser, journalistik. Det är, som jag uppfattade det, ett väldigt kreativt ämne där man kommer få designa, fota, skriva, bygga och framställa saker. Tror att det kommer bli riktigt kul!
Efter skolan väntade jag med Emma i skolan på att Marcus skulle sluta. Sedan tog jag buss mot Kungsbacka station. När jag upptäckte att jag inte skulle hinna med min buss hem kom jag på att pappa skulle handla mat. Så jag gick till biblioteket för att vänta på honom. Kom dit fem i fyra och insåg att det stängde klockan fyra på fredagar. Då tog jag bussen till Hede station och gick till Elgiganten. Kollade på saker och köpte filmen Trassel. Gick sedan till Freeport och köpte mig fyra mumin glas. Har nämligen börjat samla på mig olika saker med muminmotiv för att ha när jag flyttar hemifrån.
Gick i alla fall till Ica Maxi sedan för pappa hade kommit dit då. Handlade mat med honom och köpte godis till imorgon. När jag kom hem hjälpte jag till med maten och öppnade brev jag hade fått. Då knackade det på jättesöta barn som sålde jultidningar och kunde inte säga nej. Så köpte mig en bakbok av den ena och Mysteriet på Greveholm-boxen av den andra.

Ja. Det är min dag. Väldigt intressant att läsa eller hur? Nu ska jag väl lyssna på musik och antagligen sova snart. Är ganska jättetrött.

I never fail at failing all your tests

Blir så sjukt jävla avundsjuk på folk som är bra på allt och som samtidigt ser bra ut. GAH!

I´m running out of breath

Ska ta en dusch och sedan ska jag sova. Måste ju vara utvilad inför en ny spännande skoldag! (Vad är ironi?)
Imorgon ska jag i alla fall hjälpa två vänner med bloggdesign. Känns kul att hjälpa till. Blir glad när jag hjälper andra (cheesy, jag vet, men sant). Är inne på ett sådant spår när det gäller yrkesval senare. (Det är därför jag går media på gymnasiet, för då blir man socionom!)


“Mommy, they are just like me.”


My oldest son is six years old and in love for the first time.  He is in love with Blaine from Glee.

For those who don’t know Blaine is a boy…a gay boy, the boyfriend of one of the main characters, Kurt.


This isn’t a ‘he thinks Blaine is really cool’ kind of love.  It is a mooning at a picture of Blaine’s face for a half hour followed by a wistful “He’s so pretty” kind of love.


He loves the episode where two boys kiss.  My son will call people in from other parts of the house to make sure they don’t miss his ‘favorite part.’  He’s been known to rewind it and watch it over again…and force other to, as well, if he doesn’t think people have been paying enough attention.


This infatuation doesn’t bother me or his father.  We live in a very hip-liberal neighborhood, many of our friends are gay, and idea of having a gay son isn’t something that bothers either of us.  Our son is going to be who he is, and it is our job to love him.  End of story.


He is also six.  Six year olds get obsessed with all kinds of things.  This might not mean anything at all.  We always joke that he’s either gay, or we have the best blackmail material in the history of mankind when he’s a 16 year old straight boy. (Take that naked bath time pictures!)


Then the other day we were traveling across the state listening to the Warblers album (of course), and in the middle of Candles, my son pipes up from the back seat.


“Mommy, Kurt and Blaine are boyfriends.”

“Yes, they are,” I affirm.

“They don’t like kissing girls.  They just kiss boys.”

“That’s true.”

“Mommy, they are just like me.”

“That’s great, baby.  You know I love you no matter what?”

“I know…” I could hear him rolling his eyes at me.


When we got home I recapped this conversation to his Dad, and we stood simply looking into each other’s eyes for a moment.  Then we smiled.


“So if at 16 he wants to make a big announcement at the dinner table, we can say ‘You told us when you were six.  Pass the carrots’ and he’ll be disappointed we stole his big dramatic moment,” my husband says with a laugh and hugs me.


Only time will tell if my son is gay, but if he is I am glad he’s mine.  I am glad he has been born into our family.  A family full of people who will love and accept him. People who will never want him to change.  With parents who will look forward to dancing at his wedding.


And I have to admit, Blaine would be a really cute son-in-law


Källa


That's what girls' dreams are made of

Hittade några t-shirts, med snygga tryck, som jag vill ha på Threadless.
Sjukt snygga, ja. De är billiga också! Amazing.

Går nu officiellt i trean

Första dagen i skolan och så vidare. Åt sushi efteråt med några classmates. Åkte hem och kollade på teve/sov framför teven. Är jättetrött, även om skoldagen bara höll på i knappt två timmar.
Nu ska jag spela sims. Två, igen.

Varning: Ointressant!

Det finns bara en Frida Liljeberg på hela Facebook. Lätt att hitta mig alltså!
Min vänstra hand skakar jättemycket. Det är ganska jobbigt när man skriver på tangentbordet..
Nu ska jag spela sims. Två! Det var länge sedan.

Play with Pets

!

...

Skickade ett mail till skolan igår och jag kan tydligen inte läsa design + samhäll och psykologi. Så nu måste jag bestämma vilken profil jag ska gå i trean. Som börjar imorgon. Kul.
Skjuter upp det och spelar sims istället...

Den fjortonde augusti

Igår fyllde Embla arton år så jag tog med hennes present(er) och åkte ut till Öckerö. Jag hade bara sovit fyra timmar natten mellan lördag och söndag så jag var ganska trött (tyckte jag inte när jag vaknade, men när jag satt på buss, tåg och färja ville jag bara krypa ner i en säng).
Väl där åt vi tårta och spelade Harry Potter-spelet (världens roligaste spel, nästan som cluedo). Vi sjöng lite Singstar, fast det heter Singstar för att hon har ett Wii, men ja. Vi åt jättegod mat och efter det såg vi på 13 snart 30.
Då var klockan nio eller något och vi begav oss, med hjälp av Cindy och hennes bil, till några av Emblas classmates på "fest". Där hade vi det kul till klockan blev halv ett. Då var vi väldigt trötta och fick skjuts hem av en av dem som var där.
Idag vaknade vi tidigt för Embla skulle börja skolan klockan nio (fast tydligen så började hon ett, men det visste vi inte då). Jag åkte i alla fall hem med buss och så vidare vid nio och var hemma elva. Jag fixade lunch till mina båda syskon så att de inte skulle svälta och sedan har jag inte gjort så mycket. Kollat på tv, chillat framför datorn och skickat bilder till Embla. Ja. Nu ska jag kolla på Misfits och sedan ska jag nog spela sims. Blev lite sugen på att spela sims 2 igen.

Kolla här. Jag KAN skriva sådana här inlägg. Även om jag tycker det är jättetråkigt att skriva om vad jag gjort. Men jag gillar att läsa om vad andra gör, så om man går in på min blogg kanske man vill veta vad jag gör också?

We live in a fucked up world


Just to clear that out

Om du går i tvåan på LBS i Kungsbacka: Jag hatar dig inte, men jag kan bara inte redovisa något muntligt inför personer jag inte känner (undantag Emma då (eftersom hon ska börja i tvåan, haha, lite ägd)). Om du nu trodde det när jag skrev det där inlägget.

SÅ . SÖT


But nobody cares if you're losing yourself

Har inte mailat skolan, men ska väl göra det på måndag. Kommer säkert inte ens få byta så får väl stå ut med journalistiken. Bara det att en jävla massa tvåor ska ha svenska med mig skrämmer mig. Får ångest när jag tänker på att jag kanske måste stå framför helt okända (= folk jag inte känner) personer och hålla tal.
Imorgon ska jag i alla fall på utflykt med min familj, så ni kommer inte höra mycket från mig (som om ni gör det annars). Ha det fint!

Lost in the abyss, drowned in the deep

I brist på Canon-bilder får ni lite iPhone-bilder. Från Instagram, såklart. Enjoy.

Just chilling, watching Misfits all alone


Typiskt!

Tänkte faktiskt redigera lite bilder och lägga upp här. Både från Skåne och veckan. Men när jag ska lägga över bilderna från kameran till datorn säger datorn att det inte finns tillräckligt med utrymme på den. Så tyvärr alla som ville se bilder. Jag måste köpa en extern hårddisk innan ni får se några bilder. Lev med det.

There's a story at the bottom of this bottle

Nu har jag gjort bloggen hundra pixlar smalare igen. Trivdes inte med så bred blogg. Allt blev så stort och de bilder som jag inte tagit som jag la upp såg jättesmå ut.
Så som den perfektionist jag är har jag ändrat allt som var sjuhundra pixlar till sexhundra. Nu ska jag nog skicka ett mail till skolan och vara jättejobbig och byta till design. Kommer väl ångra mig om jag får bytt också, men that's how I work.

I am alive

Tänkte skriva ett sådant där långt inlägg om vad jag gjort i veckan. Dag för dag liksom, som alla gör. Men jag kommer inte ihåg exakt vad jag gjort exakt vilken dag. Hur kan man göra det?
Skiter alltså i att göra ett sådant inlägg så ni får det här jättetråkiga istället. Nu ska jag spela sims!

Everything starts to spin all at once

Igår var jag i Skåne. Tog bilder, men har inte lagt in dem på datorn än. Idag har jag inte gjort mycket, installerade i alla fall mitt senaste sims. Har inte spelat det än dock. Vet inte om jag kommer göra det idag.
Ska gå ner till mormor och morfar och städa, sedan ska jag nog åka ut till husvagnen. På tisdag ska jag klippa mig. Äntligen!
Har ännu inte bestämnt mig vad jag vill göra med sista året på gymnasiet. Nu har jag lust att läsa design. Och samhäll & psykologi. Men vet inte.

Oh my, I can see you heart has met it's end

Här är en bild på min nya kamera och en bild på ett nytt sims jag köpte idag. Köpte även en bok, en bamsetidning och en Ben & Jerry's. Eftersom jag köpte ett spel var jag tvungen att gå till en bemannad kassa (var på Ica Maxi och jag har ju ica-kort (coolt) så jag kör med scanning). Han i kassan undrade nog vad jag var för konstig person. Glad att göra folk fundersamma!
Nu ska jag duscha och sedan sova. Imorgon blir det att gå upp "tidigt" (går upp två timmar senare än jag gjort när jag jobbat) för att åka på utflykt med familjen. Tar med mig kameran så det blir lite bilder. Antagligen kommer det upp några här. Om jag får några bra vill säga.

 


Man up


Har du tänkt på att vi nästan aldrig lyfter vår blick från marken?

Undrar hur många som vill slå mig i ansiktet om jag inte går på balen till våren.

Något jag tänkt på

Min kommentar på Shane's video fick ganska många gillningar. Lite egoboost så här innan jag ska sova.
Och bara för att make it clear:
  • Ja, mitt användarnamn är fult. Var fjorton år när jag registrerade (men gjorde mig själv arton).
  • Ja, dålig engelska jag vet, men har jag någon gång i mitt liv sagt att jag är bra på det? Nej precis. (Ska väl vara "I have been thinking about" eller "I have thought about".)

"It's okay to feel lost, it just means you're alive"

Okej så här kommer det där förvirrade inlägget jag varnade om igår:

Om cirka två veckor börjar jag trean. Sista året på gymnasiet. I tvåan läste jag foto och jag ska läsa journalistik nu till hösten. Men jag har haft lite ångest över att jag valde journalistik. På grund av att det inte är några speciellt roliga ämnen man läser plus att jag inte är bra på att skriva. Jag har redan svårt att gå upp från sängen på mornarna. Förra året läste jag ju ändå foto, något jag tyckte var roligt.
Så jag funderar starkt på att byta från journalistik till film. Jag vill ju ändå inte bli journalist. "Fine", tänker ni då. "Byt, hur svårt kan det vara?". Visst jag kan byta, men jag vill läsa samhäll B och psykologi A också. Två ämnen man läser om man går journalistik. De håller väl på att göra allas scheman nu och då kommer jag att förstöra om jag bestämmer att jag vill byta, så här två veckor innan skolstart. Eftersom journalisterna kommer läsa samhäll B och psykologi samtidigt som jag läser film (om jag ska göra det) funkar det ju inte att byta! Jag blir helt galen! Kommer seriöst vara ett nervvrak redan en vecka in på höstterminen. Kommer att dö snart. Vet inte vad jag ska göra. B.L.Ä.

Lång kort uppdatering

Kom precis hem. Har varit i husvagnen. Fått mat och så. Nu är jag ensam igen och jättetrött. Ska duscha och sedan sova. Längtar efter min säng. Jag har fått min kamera idag också! Vilken skillnad från min gamla måste jag säga! Den tar väldigt fina bilder. Färgåtergivningen är fantastisk. Ni får väl se en bild eller två imorgon när jag har tid att sitta framför datorn. Hör att Criminal Minds går på teve. Skulle kunna nynna på introlåten i sömnen. Det blir så när man ser sex säsonger på två veckor. Imorgon kan ni också vänta er ett inlägg från den förvirrade delen av min hjärna. Vill skriva av mig lite känner jag. Godnatt! (Förlåt för bristen av nya stycken, men iPhones är inte så hightech som man kan tro!)

Snart!

Har fått ett mail där det står att min kamera har kommit! Så imorgon ska jag hämta den på Kungsmässan. Längtar!

De skulle vilja vara som oss

Somnade till slut inatt. Fick mig fyra timmars sömn. Fast var ganska pigg idag ändå. Det var efter två eller så jag blev trött. Nu ska jag duscha och sedan ska jag sova, förhoppningsvis.
Snälla låt mig sova!

I'm insane. Well, I can feel it in my bones.


Kul

Kul att jag börjar jobba om sex timmar och tjugo minuter och jag kan fan inte somna!!!!!! Jag tror jag får en panikattack snart eller något. Dö hjärna. Låt mig sova.