Barn & vuxnas relation till alkohol

Har precis tittat klart på en timmes dokumentär om alkohol, barn, vuxna och alkohol. Väldigt intressant! Blir väldigt förvånad över svaren som de sjuåringar som blir intervjuade har. "Vin är ganska fin dricka. Fast öl och sprit och sådant är inte så fin dricka." Varför vet de det? Jag blir lite ledsen att sjuåriga människor kan så mycket om alkohol. De visste mycket om systembolaget och hur mycket alkohol de vuxna kan dricka innan de blir fulla.
Jag kunde inget sådant när jag var liten (knappt nu heller). Mamma och pappa drack sig aldrig fulla när jag och min bror var med. Om vi blev bortbjudna var det alltid någon som körde, och som då inte drack. Okej att de tog några glas och blev lite "extra glada och pratiga", men aldrig så att vi blev rädda.
Jag vill inte att mina barn ska växa upp och tro att man måste dricka för att passa in, eller att det är ens skyldighet att dricka för att man är vuxen. Jag personligen ogillar vin och öl, som är sådant man dricker till vardags. Så jag kanske blir en sådan där mamma som dricker mjölk till maten och ett glas cola till fredagsmyset?
För jag tänker inte tvinga mig själv att börja gilla vin eller öl bara för att det är en norm att göra det. Likadant med kaffe eller te. Varför? Varför säger folk till en att "men du läääär dig att gilla det!"?
Är det inte lite sjukt att det nästan blivit ens skyldighet att ta ett glas rött till maten, eller dricka lite för mycket på fest?

Thilda

Tänkvärt!

2012-01-21 @ 12:35:39
URL: http://thildazimmergren.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Blå?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: