Två drömmar

Inatt drömde jag två drömmar (som jag kommer ihåg). De var ganska intressanta och ångestfyllda.
 
Dröm ett: Alla tjejer från gamla klassen (mpk09) hade en filmkväll på någons balkong i Göteborg. Alla var bakfulla så vi bara låg där bland soffor, fåtöljer, kuddar och filtar (utomhus, japp). Det var rätt mysigt. Men så såg jag något stort i ögonvrån och kollade upp mot himlen. Då såg jag ett flygplan som var läskigt nära och höll på att sjunka. Jag kommer ihåg att jag tänkte "varför är det så nära marken, Landvetter ligger ju inte nära?". Då bara störtdök det. Flygplanet åkte i 90 grader rakt ner mot marken. Jag skrek "blunda!" för att ingen skulle få skrot i ögonen (lol). Även om jag blundade såg jag att det kom farandes massa delar från flygplanet, men inget verkade träffa oss. Då vaknade jag, så vet inte riktigt om vi fick skrot på oss eller ej, men tror inte det.
 
Dröm två: Jag hade börjat högskolan och skulle köpa lunch på Max. Men jag hade glömt plånboken i bilen så gick för att hämta den. Då träffade jag på en av mina nya klasskamrater (ingen aning om vem det var utanför drömmen), så jag började gå mot hennes hus som låg nära. När jag var vid hennes hus såg jag två rådjur/hjortar eller liknande. Jag har läst en artikel som en person som blev attackerad av ett rådjur så blev rädd och bad min klasskamrat att få komma in i hennes hus (hon var helt plötsligt hemma, även om vi träffats när jag var på väg mot bilen). När jag var hos henne så såg vi att ett av rådjuren/hjortarna hade tagit en björnunge för att äta (logiskt). Då dök det helt plötsligt upp jättemånga björnar utanför huset som var arga och ville hämnas björnungen. Björnarna ville komma in i huset och döda oss (fast vi ens hade gjort något ):). Tillslut var det ett tjugotal björnar utanför min klasskamrats hus. Vi var rädda och min klasskamrats dotter var jätterädd. Då gick jag ut genom ett fönster och satte mig på balkongen. Jag kollade ner och såg att jag kunde hoppa ner på balkongen nedanför för att sedan kunna springa därifrån (vi var ganska långt upp ovanför marken, det var en lång trappa upp till ytterdörren). Så satt jag där och väntade på att alla björnar skulle vara på framsidan så att jag kunde springa och hämta hjälp.
Efter det kommer jag inte ihåg något från drömmen. Tror den var slut där. Dock kommer jag ihåg en tidningsartikel som handlade om björnarna och att det stod att vi överlevde.
 
Jaha. Många balkonger i mina drömmar. Tack hjärnan, alltid lika hjälpsam med att bearbeta ångesten.
 
Kommentera inlägget här:

Namn:
Blå?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: