Sydafrika, dag fyra

6 januari
Emma och jag beställde vår resa genom Tembo Safari, ett danskt företag som anordnar safariresor i vissa afrikanska länder. På vår resa var det ett dansk par som också hade köpt resan via Tembo, vilket betydde att vi nästan alltid var med dem på våra olika utflykter, eftersom att de hade (i princip) samma schema som vi. Annars var det olika personer vi var med på våra safari trips.
 
På vår fjärde dag skulle vi börja dagen med en Bushwalk. Det betydde att vi och danskarna åkte med två beväpnade guider till ett speciellt område i parken. Där parkerade vi bilen och började vandra in i allt långt gräs. Vi gick i ungefär tre timmar om jag inte minns fel och det var väldigt intressant. Vi såg inte många stora djur eftersom de märker om det kommer människor och håller sig undan. Dock såg vi många spännande insekter och kollade efter spår efter de stora djuren. Spindeln med världens mest hållbara nät såg vi, och den var stor! Vi fick känna på nätet och det var indeed mycket starkt. En av de coolaste händelserna var när vi såg två noshörningar. De hade inte märkt av oss eftersom de sov. Men när mamma noshörning märkte oss sprang hon och hennes unge iväg. Det var läskigt, men ändå väldigt ballt att vara ca tio meter från så stora djur, utan en bil som skydd.

Dessa små bollar fanns vid vattenhål och i dem bodde små gula fåglar. Vi såg rätt många av dem under vår resa. Fina hus tycker jag!
 
 
Efter att ha ätit frukost, tvättat av våra ben (man blev SÅ smutsig efter bushwalken!) och ätit lunch åkte vi på en Afternoon drive. Den varade i fyra timmar och ingick egentligen inte i vårt schema denna dag, men vi köpte till den. Vi tänkte att när vi ändå var på en safariresa kunde vi lika gärna fylla upp dagarna med något att göra istället för att ligga i tältet och kolla på Supernatural. Det var bara Emma, guiden och jag i bilen denna gången. Det hade börjat bli väldigt varmt på dagen så många av djuren låg och sov i skuggan, men vi såg ändå några djur. Bland annat en rolig och fin elefant som var nära vägen.
 

Anki

Det här med alla insekter är intressant. Jag som inte brukar gilla stora gräshoppor måste säga att den här är helt fantastisk! Som ett konstverk! Så fin.

2013-02-21 @ 23:48:58
Emma

Elefanten med trädet <3

2013-02-22 @ 15:46:42
URL: http://grannis.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Blå?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: