Glad Påsk del 4/På väg hem


Glad Påsk del 3


Glad Påsk del 2


Glad Påsk

Hallllå. Idag har jag lagat efterrätt, städat vårt hus, städat mormor & morfars hus och på eftermiddagen hade vi lite påskmiddag med gäster. Imorgon åker vi till Finspång för att fira påsk med kusiner, farbror osv.
Nu måste jag sova för ska upp rätt tidigt imorgon. Men kan nog inte slita mig från avsnittet Criminal Minds som går på tv nu. Men pfft, vad är sömn?


Resultatet

Mitt första foto med en polaroidkamera!
Jag råkade göra ett fingeravtryck på baksidan precis när kortet kommit ut. Så det blev en vit prick där när fotot hade blivit klart. Men det ser rätt charmigt ut. Och man lär sig av sina misstag!


Polaroid

Filmen har kommit så testar kameran. Just nu håller bilden på att framkallas. 5-40 minuter ska det ta. Spännande!


Tänker så det knakar

Hej. Jag sitter här vid min dator och letar utbildningar till hösten. Jag vet vad jag vill läsa, men tyvärr har jag för låga betyg för det mesta. Så nu har jag fått för mig att jag kan tänka mig bli grundskolelärare (de yngsta barnen) bara för att jag kan komma in på det.
Grejen är att jag inte ens har dåliga betyg. Har ungefär VG i snitt. Jag tycker att gymnasieskolorna borde införa något slags krav att man måste prata med en studievägledare redan i ettan. Så att man får en käftsmäll redan då och vet att man måste plugga för att få de där MVGena annars kommer man inte in på det man vill senare. Men tycker det är helt sjukt att man (i princip) redan som femtonåring måste bestämma sig vad man ska bli. För kommer man på att man vill bli läkare när man är sjutton är det rätt kört (nej, jag vill inte bli läkare).

Yes


It it what it it

Natthumor / Dör

 

Gone Forever

Johnossi släppte sitt fjärde album, Transitions, i veckan. Jag har inte lyssnat på hela albumet än, men deras första singel Gone Forever är jättebra! Från början till slut.
De släppte deras första album redan 2006 (visst känns det konstigt att det är sju år sedan!?) och jag började lyssna på dem för nästan exakt fyra år sedan när en vän tipsade om dem. Väldigt bra musik. Har bara sett dem live när de var förband åt Green Day, men skulle vilja se dem live på en av deras egna spelningar.
 
 

Här kan man va


Polaroid

Igår var jag inne i Kungsbacka och besökte bland annat Erikshjälpen. Då hjälpte mamma mig att köpa en Polaroidkamera (jag är fattig okej). De har slutat att göra film till polaroider, så förväntade mig att kameran skulle bli en rolig prydnad. Men efter att ha googlat runt ett tag igår hittade jag ett företag som tillverkar och säljer film. The Impossible Project säljer både film, kameror och annat till analogt fotografi. Jag kollade runt lite på sidan och det verkade som de hade film som funkar till min kamera, men skickade iväg ett mail och frågade ändå, för att vara på den säkra sidan. Idag är när jag vaknade hade jag fått svar och det visade sig att jag mycket riktigt kunde använda deras film till min nyinköpta kamera. Jätteroligt! Längtar till att filmen kommer (som jag inte ens har beställt än). Ska bli roligt att testa att fota med en polaroid!
 

Benåjerry

Testade de här idag (nej, jag åt inte båda helt själv). Jordnötsglassen smakar verkligen peanut butter cups så rekommenderar den till er som gillar det.
Kakglassen påminner om nordic water peace och den är ju god. Så båda glassarna är goda helt enkelt. Men inget kan slå half baked.


Spirit Animal

Bea twittrade om ett test där man kunde se vilket spirit animal (andedjur? låter bättre på engelska) man är. Jag älskar test av alla slag så jag testade (testade ett test heheh) det direkt. Jag blev Kråka. Tycker att beskrivningen stämmer in ganska perfekt. Och tydligen kan jag kommunicera med de döda och förutse död. Gött.
Testa själva


Monday

Hallå. Idag har jag varit hos kompetenscentrum där jag fått lite tips angående ansökning till universitet. Sedan tog jag en sväng till Kungsmässan. Jag har inga mjukisbyxor, så kollade efter sådana, men hittade inga bra. Hittade dock en fin tröja, men ville inte slösa pengar. Köpte två böcker istället hahaha. Jag i ett nötskal. Can't resist att köpa böcker när jag har många hemma som jag inte har läst. 
Nu ska jag kolla på nya Girls och Shameless. 

Landskapsfotografi

Kollar på Harry Potter and the Deathly Hallows part I och dör lite för miljöerna är så fina. Vill åka till varenda en och fota alla fina landskap.

Nu är det julafton i filmen också. Längtar till jul. Hehe.


Godnatt, hoppas jag!

Nehe, fucking insomnia. Ska vi försöka oss på det här igen?


Mina skor, mitt hår & min personlighet

Mamma har en bok som heter 101 saker jag lärt mig i fashion school. I den står det lite om att sy kläder, om mode, om hur man ska tänka som designer etc. Det är ju inget som intresserar mig direkt, men boken ligger i badrummet så det händer att jag kollar lite i den ibland.
Så en dag slog jag upp ett random uppslag. Och där stod:


Jag tog det såklart superseriöst och började grubbla över hur mina val av skor och mitt hår reflekterar över vilken typ av människa jag är.
 
Jag har fyra typer av skor. Converse i olika former och färger, ett par vinterskängor/skor, ett par "uggs" (ej det märket) och jesus/aladdinsandaler när det är varmt. 
Converse: Jag får egentligen ont i fötterna av dem, men jag köper dem för att jag vet vilken storlek jag har så jag slipper prova varje gång jag behöver köpa skor. Sedan är de ju snygga också.
Vinterkängor: Dessa skor är egentligen pappas. Det betyder att de är för stora för mig, men de är lätta att sätta på sig och så är de sköna och varma.
"Uggs": Dessa skor är mammas gamla skor. Vilket betyder att de egentligen är för små för mig, men det känner jag inte. Jag tycker denna typ av skor är jättefula, men de är så varma och sköna att jag inte orkar bry mig.
Sandaler: Det är väl egentligen dags att köpa nya sandaler till sommaren, men det betyder att jag måste hitta ett par som mina fötter får plats i, så skorna får väl hänga med i ett år till. Förut tyckte jag att jesus/aladdinsandaler var fula, men nu tycker jag att det är rätt snyggt. Och så är det ju praktiskt när det är varmt. Flipflops ramlar ju bara av!
Jag är även en sådan där person som går ut i crocs när man bara ska ut med hunden eller till tempo och köpa mjölk. Crocs är ju världens fulaste skor, men vem bryr sig, egentligen?

Slutsats: En av mina favoritmeningar är "vem bryr sig" och det stämmer ju in riktigt bra här. Jag bryr mig helt enkelt inte riktigt om skor och egentligen inte jättemycket om ytan. Men jag har ju växt upp i ett samhälle som är otroligt utseendefixerat (speciellt kvinnors utseende) och det är klart jag har blivit påverkad. Men jag har helt enkelt viktigare saker att tänka på än skor. Jag har även kommit fram till att jag nästan aldrig kollar på vad andra människor har för skor på sig. Så ni kan gå barfota mitt i vintern utan att jag märker kanske, hehe?
 
Mitt hår: Jag har som bekant färgat håret x antal gånger. Jag har haft de flesta hårfärger och tröttnar ofta på hårfärgen jag har. Mitt hår är just nu rödbrunt. Det trivs jag i och känner att jag nog inte kommer byta på ett tag.
Om man pratar frisyr vet jag inte riktigt vad jag ska säga. Jag personligen tycker jag passar bättre i långt hår, men skulle väldigt gärna ha kort hår om jag bara passade i det. Verkar så mycket skönare! Jag gillar att ha uppsatt hår för gillar inte att ha hår i ansiktet som stör. Jag använder mig inte av någon typ av hårprodukter förutom schampo och balsam. Ibland plattar jag mitt hår pga att jag har lockar som inte vill uppföra sig som jag vill. 
 
Slutsats: Läste någonstans att rött hår betyder att man har en färgstark personlighet, detta betyder dock att man är dum om man är blond och det är bara bullshit. Men i alla fall, att jag färgar håret mycket kanske beror på att jag försöker hitta var jag hör hemma i världen och jag börjar smått med att hitta vilken hårfärg jag trivs bäst i? Val av frisyr kan betyda att jag inte vill att folk ska tro att jag försökt jättemycket med att "se bra ut" för att jag tycker att det finns viktigare saker än hur folk ser ut.
 
Mvh, djupa Frida.

Torsdag

Jag bloggar mycket som ni märker. Har inte riktigt något att blogga.
Idag har jag handlat mat och varit på kompetenscentrum bara för att upptäcka att de är på möte idag. Ska dit på måndag tänkte jag så att de kan berätta hur jag söker in till universitetet och lite annat.
Nu tänkte jag spela sims och senare kanske se en Harry Potter-film. 

I know that if the sky would fall I´d survive it all


Vann en haj

Är på Universeum med syster, och så var vi med i ett quiz. Det var ju ett quiz för barn, men med lite kluriga frågor.
Gissa vem som vann, hehe? Om du gissade på Frida Liljeberg är det rätt svar.
Jag vet inte om de tre föräldrar som också var med inte tog det så seriöst(?), men jag kan ju inte ta det lugnt om jag är med och tävlar!


Nu ska min sim ta konstexamen

Om ni inte har universitetsliv, men funderar på att köpa det; gör det! Superkul!

 

Sydafrika, dag nio & tio

11 januari
Vår sista safari-dag i Sydafrika! Full day safari var dagens aktivitet, samma som vi hade dag två. Vi hade samma guide som på vår första full day, och han var nog den bästa guiden. Vi åkte runt som på alla andra turer i parken, men eftersom vi hade tio timmar på oss så kunde vi åka längre in i parken. Det regnade rätt mycket ett tag, så man blev blöt för jeepen hade ju inga fönster, men man kunde låna ponchos.
Jag somnade också lite i slutet när vi inte såg några djur, hehe. Tänkte bara vila ögonen lite, men när jag vaknade sa Emma att jag sovit i en kvart och att jag glidit ner på sätet bredvid. En av danskarna hade tydligen kollat lite fundersamt på mig.
Det var i alla fall på denna dagen, den sista dagen, vi såg lejon! Det regnade mycket då så de lejon vi såg låg under en buske och vilade sig. Jag fick inte jättebra bilder, men att bara ha fått se lejon i deras naturliga miljö räcker för mig.
 

Ok, så att efter den här bilden blev tagen så fortsatte det att komma ut elefanter ur skogen som skulle gå över vägen. Det kom säkert tjugo elefanter! Så plötsligt kom det ut en bebiselefant nära vår bil, och den tutade lite för den hade inte märkt att vi var där. Då kommer mamman ut ur skogen och liksom viftar med öronen och tar några steg närmare oss. Vår guide backade lite med jeepen för att inte skrämma dem. Jag kunde säkert fått några coola bilder på alla elefanter, men jag satt där i mitt säte och var jätterädd! Men guiderna vet ju vad de gör och skulle backat ännu mer om elefanterna verkade farliga. Får lite flashbacks till ångestkänslorna när jag skriver det här...

Vi åkte till ett ställe där vi gick ut ur jeepen och gick in i ett inhägnat område där det brukade samlas många fåglar vid en sjö. Vi såg fåglar, flodhästar och en krokodilsvans.
 
 
12 januari
Vi åt frukost och sedan åkte vi med minibuss till flygplatsen. De åker väldigt fort i Sydafrika! De flesta vägar är 120-vägar, och de saktar inte precis ner i kurvorna.  
Väl på flygplatsen fick vi vänta i sju timmar till att flyget skulle lyfta. Men vi hade Supernatural så tiden gick ganska fort. Handlade alla mina souvenirer sista dagen om jag inte minns fel. Vill ni att jag ska göra ett inlägg om dem? Gör nog det ändå, även om ni inte svarar (för det är typ bara Emma och mamma som kommenterar min blogg... ;)).

Rolig reklam

Förutom bristen på kvinnor så var det en väldigt bra och rolig reklam!
 
 

Epic

Den här trailern var reklam på ett Youtube-klipp jag skulle se. Jag fastnade för musiken, men kollade vidare för att filmen verkar bra och mysig. 
Trailern är på svenska. Den oficiella trailern hade inget tal, och jag tyckte den svenska var bättre.
Bra med svensk trailer så att man kan visa sin lillasyster och gå med henne på bio så man slipper gå ensam. (;

 

Himlen i veckan


Universitetsliv

Snart ska jag åka och handla mat och när jag kommer hem ska jag spela nya Sims!


En tisdagsrubrik

Hej.
Jag började dagen med en powerwalk med mamma. Jag har världens sämsta kondition så det var jobbigt (plus att jag inte har tränat sedan typ... juni?). Nu har jag ont i smalbenen.
Sedan tog jag en spruta, hämtade ett paket och tankade bilen. Vill egentligen lägga upp vad som var i paketet, men då kommer Emma veta vad hon ska få i studentpresent, och det blir ju inget kul med det då. (Världens bästa present kanske? Heheh...)
Jaha. Det är väl det jag har gjort. Försöker att fatta antagning.se och hur man söker utbildning, men det går sådär. Hade tänkt att gå till studievägledare på torsdag, men då ska jag träffa en angående eventuellt jobb. Så vad som händer med utbildningen nu vet jag ej.  

Problemen man har

Överallt ser jag reklam för Teen Wolf och kräks lite över att Sverige är så jävla långsamma. Det har redan kommit ut två säsonger och första kom ut för två år sedan! Bitch please.

Sydafrika, dag åtta

10 januari
Denna dag började med att vi och danskarna åkte till Jane Goodall's Chimp Eden. Det var hem för schimpanser som kommit till skada. Några av schimpanserna hade varit "clowner". De hade varit tvugna att ha kläder på sig och gjorde konster för människors nöje. Hemskt! Tur att det finns sådana här hem där djuren får må bra igen.
Jag fick inga bra bilder (tog inte så många heller. Guiden vi hade pratade skitfort så försökte hänga med), men Emma fick några som ni kan se här på hennes fotoblogg.
 
 
 
Efter vår tripp till Chimp Eden åkte vi till ett köpcenter (aka mallen) som hette Riverside Mall. Det var "summer sale" lite överallt och det var skumt eftersom det var vinter för oss. Vi gick mest runt i butiker och kollade lite. De flesta kläder var väldigt färgglada eller hade mycket mönster och man kände faktiskt att man inte var i Sverige även om själva köpcentret var något man skulle kunna hitta här.
 
Roligast på hela dagen var när vi klev ur bilen på Chimp Eden och Emma hade en stor rosalila fläck på sin vita tröja. Det hade flugit in något genom det öppna fönstret under färden, men hon trodde att det flög ut igen. Men tydligen hade det varit en blomma som hon sedan under hela färden gnuggat sig emot. Hahaha! The typical Emma.

Söt hund


Lördagsmys

Hej. Här sitter jag framför tvn och äter scones som jag har bakat. (Ja, jag har en fläck på mina byxor. Nej, den går inte att få bort.)


Fredagsmys @ Ica Maxi