Mina skor, mitt hår & min personlighet

Mamma har en bok som heter 101 saker jag lärt mig i fashion school. I den står det lite om att sy kläder, om mode, om hur man ska tänka som designer etc. Det är ju inget som intresserar mig direkt, men boken ligger i badrummet så det händer att jag kollar lite i den ibland.
Så en dag slog jag upp ett random uppslag. Och där stod:


Jag tog det såklart superseriöst och började grubbla över hur mina val av skor och mitt hår reflekterar över vilken typ av människa jag är.
 
Jag har fyra typer av skor. Converse i olika former och färger, ett par vinterskängor/skor, ett par "uggs" (ej det märket) och jesus/aladdinsandaler när det är varmt. 
Converse: Jag får egentligen ont i fötterna av dem, men jag köper dem för att jag vet vilken storlek jag har så jag slipper prova varje gång jag behöver köpa skor. Sedan är de ju snygga också.
Vinterkängor: Dessa skor är egentligen pappas. Det betyder att de är för stora för mig, men de är lätta att sätta på sig och så är de sköna och varma.
"Uggs": Dessa skor är mammas gamla skor. Vilket betyder att de egentligen är för små för mig, men det känner jag inte. Jag tycker denna typ av skor är jättefula, men de är så varma och sköna att jag inte orkar bry mig.
Sandaler: Det är väl egentligen dags att köpa nya sandaler till sommaren, men det betyder att jag måste hitta ett par som mina fötter får plats i, så skorna får väl hänga med i ett år till. Förut tyckte jag att jesus/aladdinsandaler var fula, men nu tycker jag att det är rätt snyggt. Och så är det ju praktiskt när det är varmt. Flipflops ramlar ju bara av!
Jag är även en sådan där person som går ut i crocs när man bara ska ut med hunden eller till tempo och köpa mjölk. Crocs är ju världens fulaste skor, men vem bryr sig, egentligen?

Slutsats: En av mina favoritmeningar är "vem bryr sig" och det stämmer ju in riktigt bra här. Jag bryr mig helt enkelt inte riktigt om skor och egentligen inte jättemycket om ytan. Men jag har ju växt upp i ett samhälle som är otroligt utseendefixerat (speciellt kvinnors utseende) och det är klart jag har blivit påverkad. Men jag har helt enkelt viktigare saker att tänka på än skor. Jag har även kommit fram till att jag nästan aldrig kollar på vad andra människor har för skor på sig. Så ni kan gå barfota mitt i vintern utan att jag märker kanske, hehe?
 
Mitt hår: Jag har som bekant färgat håret x antal gånger. Jag har haft de flesta hårfärger och tröttnar ofta på hårfärgen jag har. Mitt hår är just nu rödbrunt. Det trivs jag i och känner att jag nog inte kommer byta på ett tag.
Om man pratar frisyr vet jag inte riktigt vad jag ska säga. Jag personligen tycker jag passar bättre i långt hår, men skulle väldigt gärna ha kort hår om jag bara passade i det. Verkar så mycket skönare! Jag gillar att ha uppsatt hår för gillar inte att ha hår i ansiktet som stör. Jag använder mig inte av någon typ av hårprodukter förutom schampo och balsam. Ibland plattar jag mitt hår pga att jag har lockar som inte vill uppföra sig som jag vill. 
 
Slutsats: Läste någonstans att rött hår betyder att man har en färgstark personlighet, detta betyder dock att man är dum om man är blond och det är bara bullshit. Men i alla fall, att jag färgar håret mycket kanske beror på att jag försöker hitta var jag hör hemma i världen och jag börjar smått med att hitta vilken hårfärg jag trivs bäst i? Val av frisyr kan betyda att jag inte vill att folk ska tro att jag försökt jättemycket med att "se bra ut" för att jag tycker att det finns viktigare saker än hur folk ser ut.
 
Mvh, djupa Frida.

Anki

Tänk att den lilla rosa boken satt igång en så rolig analys :-))

2013-03-15 @ 19:25:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Blå?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: